Sokolský Říp (1.5.2022)

11.04.2022 15:47

Program

Sokolský výlet na Říp se uskuteční v neděli 1. května 2022. Výlet je pro širokou veřejnost, nejen pro sokoly.

Domlouváme nyní přímý historický vlak pro 300 osob z Masarykova nádraží v Praze do Ctiněvsi. Sraz bude ráno, čas upřesníme ve chvíli, kdy budeme znát čas odjezdu tohoto vlaku.

Poté, co se v dopoledních hodinách setkáme s účastníky v obci Ctiněves, obejdeme společným pochodem horu Říp zleva a zastavíme na severním rozcestí, na tzv. krámské louce, kde se potkáme z pšíchozími z Krabčic.

Zde bude čas na oběd, během kterého horu přeletí letadlo a seskočí parašutisté. Je zde sice několik stánků s občerstvením a společnost ČEPS nám zajistí cisternu s pitnou vodou (vlastní kelímky vítány), i tak si ale raději vemte svačinu s sebou. Nezapomeňte si vzít něco pod sebe na sezení.

Po pauze vystoupáme na Říp, kde bude připravený program: proslovy, společná píseň, různé úkoly pro děti a pro zájemce komentované prohlídky rotundy svatého Jiří. Kapacita rotundy je omezena, ne všem se podaří do ní dostat. Vstupné a další informace najdete na stránkách farnosti. Od 16.30 se v rotundě uskuteční každoroční poutní mše ke svátku sv. Jiří, kterému je rotunda zasvěcena. 

Parkování
V obci Rovné je zajištěno parkování pro auta i autobusy. Pokud bude kapacita parkoviště naplněna, lze zaparkovat i na přilehlé louce vedle aleje. Cena stání je 50 Kč za auto a 100 Kč za autobus.