Sletové kamínky

03.05.2024 11:38

Určitě jste už našli malovaný kamínek. S nějakým obrázkem, zvířátkem, či jen nějak barevně pomalovaný, udělal vám radost?

Nám tyto nálezy radost často udělají, proto bychom rádi vyzvali všechny, kdo rádi tvoří, zkuste vytvořit také takový kamínek s jakoukoli sletovou sokolskou tematikou, prostě kamínek, který bude připomínat připravovaný slet v roce 2024.

Jaký kamínek použít, čím malovat aby barvy byly stálé, a ekologicky vhodné? Zjednodušeně jsou vhodné akrylové barvy, akrylové fixy, bezbarvý lak. Více informací, návody, tipy najdete ve fotonávodu níže nebo více např. na webu facebookové skupiny „Kamínky“.

Co se sletovým kamínkem dál?

Ideálně na zadní stranu jej opatřit logem facebooku, vaším směrovacím číslem a hashtagem #slet2024 a názvem Jednoty a PSČ.

Kamínek můžete umístit někde na veřejném místě (poblíž sokolovny, ale i jinde) tak aby jej někdo mohl najít a měl z něj radost.

Co když najdu sletový kamínek?

Váš, nebo lépe nějaký nalezený sletový kamínek můžete přivézt do Prahy na slet a dát je na oblázkový zásyp nádvoří Tyršova domu, kde tímto může vzniknout taková spontánní výstava našich výtvorů.

Kamínek můžete někam přemístit, aby udělal radost někomu dalšímu.

Nebo taky můžete fotku svého nálezu přidat do diskuze k události Sletové kamínky na facebookovém profilu ČOS.

Kamínek můžeš vyfotit, pokud jste členy „Facebookové skupiny – Kamínky“ tak dle pravidel spolu s PSČ fotku dát sdílet do skupiny.

Přejeme hodně zábavy, tvůrčího ducha při výrobě kamínků a těšíme se na setkání s kamínky na nádvoří Tyršova domu.