Noční výstup na Sněžku (29.7.2022)

28.06.2022 14:29

46. ročník nočního výstupu na Sněžku za východem slunce

Start: 29. července 2022, čas 17-20 hod. od sokolovny v Dolní Kalné.

- Startovné : 50 Kč.
- Cíl : 30. července Špindlerův Mlýn, U Dívčí lávky, 7- 9 hod. (poslední autobus odjíždí v 10 hod)
- Trasa: Dolní Kalná, Horní Kalná, Kunčice nad Labem, Dolní Lánov, Fořt, Černý Důl (kontrola č. 1), Lyžařská bouda, Chalupa na rozcestí, Luční bouda (bude uzavřená), Sněžka (kontrola č. 2 sledování východu slunce v 5.20 hod.). Zpáteční cesta - Luční bouda, údolí Bílého Labe, cíl U Dívčí Lávky. Zde občerstvení, rozdání pamětních listů, odvoz autobusy do Vrchlabí a Dolní Kalné.
- Doprava: Z cíle je zajištěna autobusová doprava do Vrchlabí a Dolní Kalné.
- Ubytování: Ve vlastních stanech v kempu u koupaliště v Dolní Kalné. Ubytování v chatkách nutno předem rezervovat, bývají v sezóně obsazené.
- Zavazadla: Možno uložit na startu v sokolovně, případně odvezeme do Špindlu.
- Občerstvení: Na startu: u sokolovny i po návratu druhý den. Na trase : nad Horní Kalnou (Kalenští skauti), Kunčice nad Labem (restaurace na hřišti), Čistá v Krkonoších, Černý Důl (na náměstí restaurace Pošta, nad náměstím restaurace u Švandů), Lesní bouda, Lyžařská bouda, Chalupa na rozcestí, Sněžka (Poštovna, bufet na lanovce) V cíli : U Dívčí lávky.
- S sebou: Baterku, jde se celou noc. Měsíc bude 1. srpna v úplňku, je naděje, že bude svítit na cestu. OP - jde se po státní hranici!
- Geocaching: Pro majitele turistických GPS a hledačů kešek, je od roku 2008 k dispozici v rámci pochodu multikeška. Více informací zde
- Mapa : Nejlépe od KČT č. 23 - Podkrkonoší a č. 22 - Krkonoše.
- Suvenýry na startu: Trika, účastnické dřevěné placky, absolventské vizitky, sběratelské karty, hrníčky a broušené poháry s motivem Sněžky atd.

 

Bližší informace: Jiří Drahoňovský, telefon 721 621 197 nebo na www.nasnezku.wz.cz